donderdag 18 november 2010

Maandag 15 november 2010

Na een korte nacht mochten we al heel vroeg opstaan. We waren allemaal heel  benieuwd hoe de hogeschool van Groningen eruit zag.
 Eenmaal aangekomen op de hogeschool schrokken we hoe groot deze was. Na een korte rondleiding doorheen het gebouw was het tijd om elkaar beter te leren kennen. We deden samen heel wat teamspelen om de groepssfeer te bevorderen. Aan de hand van deze spelen werden we onbewust onderverdeeld in onze Internationale groep.  We merkten op  dat iedereen zicht goed voelde in de groep ook al zijn er veel verschillen tussen ons allemaal. Verschillen merkten we op door gebruiken en gewoonten, taal, religie, …  
Hierna hadden we een korte break. Die mochten we doorbrengen in de kantine van de universiteit. Deze kan je vergelijken met de grote van heel de Katho In tielt. Echt kolossaal.
Na de break zaten we allemaal in onze internationale groep. We werden uitgedaagd om in groep een originele t-shirt te ontwerpen voor je groep. Daar kwam veel overleg aan te pas. Dit was de eerste keer dat we te maken kregen met een struikelblok namelijk de taal. Als we iets duidelijk wilden maken aan elkaar moesten we dit soms met handen en voeten uitleggen. Hierdoor leerden we meer geduld hebben met elkaar.
Na het schoolse gedeelte leidden de Nederlandse studenten ons rond in de Universiteit en in de stad Groningen. We bezochten de belangrijkste en interessantste plekken namelijk de grote markt, Albert Hyn,vismarkt, Martinitoren, …
Na de rondleiding spraken we allemaal samen af op een centraal punt zodat we dan gezamenlijk naar ‘het pannenkoekenschip’ gingen. Toen we daar binnenkwamen stonden er allemaal potjes op tafels deze waren gevuld met appelmoes, salami, vol au vent, champignons met ui, … Even later kwamen ze aan met een groot bord pannenkoeken. Deze mochten we beleggen met al het lekkers dat op tafel stond. Het was een heel aparte maaltijd maar wel lekker! 
Dit was een mooie afsluiter voor onze dag!
Wat hebben we onthouden van vandaag?
·         Punt 1: Geduld hebben is een mooie deugd.
·         Punt 2: verschillen tussen mensen vormen geen struikelblok voor de communicatie.
·         Punt 3: Samen zitten met andere nationaliteiten verruimd je visie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten